Barista cursus, wat moet je weten?

Wat is een barista? En hoe wordt je er een?

Als je een echte koffieliefhebber bent, dan weet je dat er niets beter is dan het genieten van een perfect gebrouwen kopje koffie. En wat is er nu beter dan de kunst van het koffiezetten onder de knie te krijgen en zelf thuis de lekkerste koffie te kunnen bereiden? Dat is precies waarom een barista cursus zo leuk is om te doen!

Table of Contents

Wat leer je in een barista cursus?

Tijdens een barista cursus leer je niet alleen hoe je een uitstekende espresso kunt bereiden, maar ook hoe je de perfecte latte art kunt maken en hoe je verschillende koffiesoorten kunt combineren om de meest heerlijke drankjes te maken. Het is een geweldige manier om meer te leren over de verschillende smaken, aroma’s en technieken die bij het maken van koffie horen.

 

Maar het is niet alleen de koffie zelf die de cursus zo leuk maakt. Je zult deel uitmaken van een gemeenschap van koffieliefhebbers en samen nieuwe recepten en technieken ontdekken. Bovendien kan het volgen van een barista cursus een geweldige carrièrekeuze zijn, omdat je de vaardigheden en kennis opdoet die nodig zijn om het lekkerste kopje koffie neer te kunnen maken. 

 

Dus waar wacht je nog op? Of je nu een amateur-barista bent die zijn vaardigheden wil verbeteren of gewoon op zoek bent naar een leuke nieuwe hobby, een barista cursus is de perfecte manier om meer te leren over koffie en tegelijkertijd plezier te hebben. Wij hebben de mogelijke barista cursussen voor je op een rijtje gezet.

Barista cursus van NHA

Als je een passie hebt voor koffie en wilt leren hoe je de perfecte kop koffie kunt zetten, dan is de NHA Barista cursus een fantastische optie. Met deze cursus leer je alles over koffie, van de oorsprong tot de verschillende zettechnieken van de meest populaire koffievarianten.

Door de cursus te volgen, leer je niet alleen hoe je koffie kunt zetten van hoge kwaliteit, maar je verbetert ook je kennis over de koffie-industrie en kunt zelfs in de toekomst je eigen koffiebar openen.

De cursus is geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in koffie, ongeacht of je een beginner of gevorderde barista bent. Met de NHA Barista cursus leer je nieuwe vaardigheden en kun je je kennis en ervaringen vergroten.

Het mooie is dat het STAP-budget de kosten van deze cursus volledig dekt. Door je aan te melden voor het STAP-budget, kun je deze cursus helemaal gratis volgen. Dit is een geweldige kans om je kennis en vaardigheden te verbeteren zonder dat het je iets kost.

Wacht dus niet langer en meld je vandaag nog aan voor de NHA Barista cursus met het STAP-budget. Ontdek hoe je de perfecte kop koffie kunt zetten en word een echte barista!

Barista cursus van Cooking Academy

Als je een echte koffieliefhebber bent, is de online koffiecursus van Cooking Academy echt iets voor jou! Je krijgt namelijk toegang tot de enorme kennis van Jeroen Veldkamp, één van de grondleggers van de Nederlandse barista-scène en tweevoudig Nederlands Kampioen barista. Hij deelt zijn kennis in maar liefst 47 videolessen die meer dan 3 uur aan materiaal bevatten. Naast het leren over de basis van koffie, leer je alles over espresso, slow coffee, melk en latte art.

Wat deze cursus extra bijzonder maakt, is dat je een jaar lang toegang hebt tot de online cursus en rechtstreeks contact kan hebben met culinair expert Robert Verweij via de online community. En als kers op de taart kan je zelfs een gratis proefles volgen voordat je beslist om de hele cursus te volgen.

De prijs van deze cursus ligt relatief laag, namelijk slechts 87 euro. Hoewel er geen STAP-budget beschikbaar is voor deze cursus, is het dus nog steeds een betaalbare manier om jouw kennis over koffie naar een hoger niveau te tillen. Dus waar wacht je nog op? Meld je nu aan voor deze online koffiecursus en laat je onderdompelen in de wereld van koffie!