De beste biertap voor thuis

Wat is de beste biertap voor thuis?

Een lekker biertje drinken op het terras, komt tegenwoordig met een stevig prijsje. Maar zeg nou eerlijk wat gaat er nu boven een vers getapt biertje? Gelukkig kun je ook het plezier van de kroeg of het terras bij jouw thuis brengen met een biertap voor thuis! In deze blog leggen we je uitgebreid uit wat voor thuistaps er allemaal zijn en welke het beste zijn.

Inhoudsopgave

Wat is een biertap voor thuis?

Een biertap voor thuis, ook wel een thuistap genoemd. In andere woorden, met een biertap voor thuis kun je in je eigen huis een heerlijk biertje tappen.  Een thuistap is een onmisbaar product als je al je vrienden thuis uitnodigt om samen naar Formule 1 of een voetbalwedstrijd te kijken, onder het genot van een perfect biertje. De thuistap roept het gevoel op alsof je in een bar bent, maar dan in je eigen huis!

Welke biertap voor thuis is het meest geschikt voor jou?

Biertaps zijn erg handig als je thuis een lekker pilsje wilt zetten. Met een biertap thuis zet je al snel een biertje met een hele mooie schuimkraag op tafel. Je zult zien dat er veel verschillende soorten taps zijn: sommige helpen om het bier op een bepaalde temperatuur te houden en andere zijn vooral ontworpen om heel makkelijk te tappen. Nieuwsgierig? Wij leggen je per thuistap de voor en nadelen voor je uit!

Philips Perfect Draft

Philips heeft ook een hele mooie thuistap ontworpen. De combinatie van het strakke design en het gemak waarmee je de tap bedient, zorgt dat deze thuistap de favoriet is van onze redactie. Je kunt het bier koelen tot 3 graden. Het bier blijft 30 dagen houdbaar in de tap. Er past een fust van 6 liter in. De vaten hebben een hygiënische manier van bevestigen, bij ieder vat is een nieuwe slang inbegrepen.

Op het display scherm van het biervat zie je meteen op welke temperatuur het bier is en het volume en de versheid van het bier. De opening aan de voorkant maakt het eenvoudig om het fust te vervangen. Ook de hendel is eenvoudig te verwijderen. Voor de extra veiligheid zit er een kinderslot op, je wilt natuurlijk niet dat je kinderen stiekem een biertje tappen.  Je kunt de lekbak makkelijk van het apparaat afhalen en in de vaatwasmachine plaatsen. Het apparaat is compatibel met veel verschillende biersoorten, waaronder: Hoegaarden, Stella Artois,Leffe, Jupiler, Beck’s en Tripel Karmeliet.

Krups The Sub Classic

Ook een zeer populaire thuistap is de Krups The Sub Classic Deze biertap voor thuis van het merk The Sub is een van de meest elegante edities van dit merk. De druk is optimaal en de temperatuur van het bier ideaal. Dankzij de technologie van Peltier Cooling heeft het apparaat een stil maar zeer effectief koelsysteem. Het apparaat is in staat om in minder als 5 uur de temperatuur van het bier naar 2 graden te verlagen, en zat zelfs in hartje zomer als het 24 graden of hoger is!

De biertap is perfect voor bierfusten van 2 liter van bijvoorbeeld merken als Heineken, Cruzcampo of Tiger. Dankzij de krachtige drukpomp kun je kwaliteitschuim en voor een optimale biertextuur zorgen. De klassiek zwarte behuizing past thuis in ieder interieur. Met deze biertap geniet je in een handomdraai van een lekker biertje. En dat allemaal vanuit je luie stoel.

H. Koenig Thuistap

Last but not least, de H Koenig thuistap is een biertap voor alle liefhebbers, dit komt met name door het grote assortiment aan bierfusten die je er voor kunt gebruiken. Denk aan Desperados, Heineken, Affligem Warsteiner, Fischer en nog vele andere biermerken. Naast dat de H. Koenig compatibel is met een groot assortiment aan fusten (5 liter tapvaten), kan je ook nog eens zelf de temperatuur instellen. Zo kan je het lekkerste biertje tappen op de juiste temperatuur!

De Blade Biertap

De Blade biertap is een stijvolle en makkelijke thuistap die ook nog eens heel compact is. Daarom past hij net zoals een koffie-apparaat heel makkelijk in bijvoorbeeld je keuken.

De Blade is de perfecte tap voor op bijvoorbeeld de werkplaats, maar hij is ook te gebruiken als thuistap of voor een feestje. De Blade is een fijn en compact apparaat, waardoor de tap niet veel ruimte in beslag neemt. Hierdoor kan het apparaat thuis, in cafés en restaurants worden geplaatst. Het tapsysteem brengt geen installatiekosten met zich mee en heeft weinig onderhoud en schoonmaak nodig.

Deze biertap voor thuis weegt ongeveer 17 kilogram, waardoor het geen tap is om gemakkelijk ergens mee naartoe te nemen. Met een vol fust is de Blade wel meer dan 25 kilogram.

Onze conclusie

De Biertap van Blade is zeer geschikt voor feestje die je na corona hopelijk weer kunt vieren. De Blade kun je optimaal gebruiken wanneer er veel pils wordt getapt door de 8 liter fusten. Het is een goede kwaliteit biertap die erg koude biertjes kan serveren. Via de meters op de biertap is het mogelijk om te zien wat de temperatuur van het bier is en hoeveel bier er nog in het fust zit. Om van je huis een echte kroeg te maken kun je het licht in de koepel aanzetten!

De Perfect Draft van Philips is een erg fijne tap voor de speciaalbier liefhebbers. Om de temperatuur en fust inhoud af te lezen is er een displayscherm, beschikbaar met de informatie. Het bier koelt af tot een temperatuur van 3°C waardoor het bier lekker koud is. Het assortiment aan biersmaken is enorm, dus het is een super goede tap om je lekkerste speciaal biertjes te tappen!

De H. Koenig thuistap is een erg fijne tap voor kleine feestjes, de fust inhoud is namelijk 5 liter. Het is mogelijk om de temperatuur en de hoeveelheid bier er nog in het fust zit af te lezen via de display. Ook is het mogelijk om zelf de temperatuur te bepalen van het bier. Ook deze biertap heeft een groot assortiment aan speciaalbier en de functionaliteit om zelf de temperatuur waarmee je kunt tappen te bepalen maakt deze tap perfect voor liefhebbers van speciaalbier van de tap. 

The Sub Classic thuistap die kunnen worden gevuld met Torps van 2 liter. Uit één fust kunnen maar 8 biertjes worden getapt. Dus wanneer je van veel speciaalbiertjes houdt is deze tap ideaal! Voor een groot feestje dus niet echt heel handig.