De beste bier adventskalender in 2023: Welke moet je kiezen?

Wat is de beste bier adventskalender in 2023?

Een bier adventskalender is het ideale cadeau om de ultieme bierliefhebber tevreden te houden tijdens de feestdagen! Door de jaren heen is het aantal bier adventskalender aanbieders aanzienlijk gegroeid.In dit blog zullen we een aantal bier adventskalenders onder de loep nemen die in 2023 beschikbaar zijn!

Inhoudsopgave

Adventskalender bier in 2023: een overzicht

Ieder jaar wordt het steeds wat populairder en krijgt het steeds meer aandacht, een bier adventskalender, dus ook weer in het jaar 2023. Je kent het misschien nog wel van vroeger, dat je iedere dag in chocolaatje mocht pakken uit de adventskalender. Nou, daar is de volwassen versie met bier ook op gebaseerd. Van 1 tot en met 24 december kun je een lekker biertje uit de adventskalender pakken, wat natuurlijk telkens een verrassing is. Blond of bruin bier, je komt er op de dag zelf pas achter! 

De bier adventskalender van CraftOnly

Een relatief onbekende speler in de markt, namelijk Craft Only heeft dit jaar ook hun eigen bier adventskalender. Zij onderscheiden zich met het feit dat alle bieren in hun box, uit de regio komen. Namelijk 24 unieke bieren uit Nederland, Belgie & Duitsland, wat natuurlijk echte bierlanden genoemd mogen worden. Verder geven ze er nog een leuke twist aan doordat je iedere dag weer een ‘code’ moet kraken. In de onderstaande video geven ze je alvast een kore preview van hoe de box uit ziet!

De bier adventkalender van Beerwulf

Net zoals ieder jaar, doet Beerwulf als echte ‘bier-retailer’ in Nederland ook weer mee met een mooie adventskalender. Zelf zeggen dat ze ieder jaar de beste 24 bieren van verschillende brouwers verzamelen. Wat erg leuk is dit jaar is dat er ook exclusieve bieren in die adventskalender zitten die nergens anders te kopen zijn. Hij is nu al te bestellen, dus wees snel voordat het te laat is! Wil je al weten welke bieren er in de adventskalender van dit jaar zitten? Bekijk dan het overzicht op de Beerwulf site. 

De bier adventskalender Beer in a Box

Dan hebben we nog een partij die op een ludieke manier mee doet met de bier adventskalenders in 2023. Namelijk Beer in box, zij claimen de meeste grappige en exclusieve box op de markt gezet te hebben. En eigenlijk hebben ze ook wel een punt als het gaat om de exclusiviteit, ze hebben namelijk 6 van de 24 bieren van internationale brouwers die nergens anders te krijgen zijn! Verder ziet de box zelf ook best grappig uit alsof je een de biertjes als het ware onder de kerstboom moeten ‘vissen’. Je kunt ook nog eens kiezen tussen de ‘exclusive’ en de ‘subtiele’, waarbij je iets zachtere smaken hebt bij ‘subtiel’ voor iemand die zijn bier-smaak nog een beetje moet ontwikkelen dus.

De bier adventskalender van Brewdog

Net zoals voorgaande jaren heeft Brewdog hun bier adventkalender vroeg op de markt gebracht. Sinds begin september zijn de box met 24 bieren en een exclusief glas al beschikbaar. Zoals ze zelf omschrijven is hun bier adventkalender de perfecte manier om af te tellen naar het feestseizoen. Zolang de voorraad strekt natuurlijk, want net zoals vorige jaren wordt het verwacht dat ze snel over de toonbank vliegen. Ze hebben zelfs al flink wat spoilers gegeven, mocht je echt al willen weten wat je precies kunt verwachten. Éen ding is zeker, met deze adventkalender van Brewdog zul je je in december niet vervelen!

Variantje: De alcoholvrije bier adventskalender!

Mocht je jouw goede voornemens alvast een maand naar voren willen schuiven, dan heeft OnderNulPuntVijf de perfecte, alcoholvrije bier adventskalender voor jou! De bier adventskalender bestaat uit 24 verschillende alcoholvrije (onder 0,5% ABV) bieren om elke dag in december (tot aan kerst) te genieten. Persoonlijk geselecteerd door Raoul en Janine van OnderNulPuntVijf. Verschillende smaken en soorten, uit verschillende landen.

 

Welke bier adventskalender moet je nu kiezen?

Je leest het al, over iedere bierbox is wel iets te zeggen, vooral positief. De meeste boxen hebben op hun eigen webshop al omschreven welke bieren er allemaal inzitten, maar bij een adventskalender blijft het natuurlijk leuk om je te laten verrassen!

Wanneer we naar de prijzen kijken, liggen ze veelal op dezelfde prijs. Echter zijn wij van mening dat de Brewdog adventskalender het beste voor je geld krijgt, gezien je ook nog eens een exclusief glas erbij krijgt! 

Meer weten over bier? Bekijk onze andere blogs alle handige bier informatie!