Cursus brood bakken

Waarom heeft iedereen het ineens over brood bakken?

In de corona tijd is er bij steeds meer mensen de behoefte ontstaan om nieuwe dingen te leren en te doen. Zo ook dus het bakken van brood. Brood eten we iedere dag en we willen graag lekker brood zonder alle toevoegingen eten. Dus vandaar dat een cursus brood bakken een ideale manier is om gezonder brood te maken en te eten! Wij leggen je uit wat voor cursussen er zijn en wat je kunt verwachten.

Table of Contents

Waarom een cursus brood bakken?

Er is bij mensen thuis en hobby-bakkers veel behoefte aan het leren van nieuwe skills bij brood bakken. Je ziet voorbij komen op Pinterest, Tiktok of waar jij maar ook je inspiratie vandaan haalt. Mensen houden van vers brood. Vandaar dat een cursus brood bakken goed van pas kan komen. Wij gaan je helpen. We hebben vast wat tips over brood bakken voor je op een rijtje gezet. Brood bakken is aan de enerzijds haast een exacte wetenschap, anderzijds kun je natuurlijk ook heel veel variaties en creatief toepassen om tot uniek brood te komen. De variaties die je kunt toepassen qua recept maar ook qua bereidingswijze kunnen echt oneindig zijn. Dat maakt brood bakken ook zo leuk. Brood bakken hoeft niet heel moeilijk te zijn, met alleen de essentiële ingrediënten zoals bloem, gist, zout en water kun je al een heerlijk brood bakken. Echter is het wel belangrijk weet wat je moet doen en waarom je het brood op een bepaalde manier moet bereiden om tot het perfecte brood te bakken!

De oplossing van nu: online in plaats van lokaal

Aangezien momenteel alle horeca, kookscholen etc. dicht zijn, kun je jammer genoeg geen kookcursus of een cursus brood bakken volgen. Vandaar dat er gedurende de coronatijd verschillende concepten zijn ontstaan die dit gat opvullen. Een concept wat er echt uitspringt is Cooking Academy. 

Alles over de online cursus brood bakken

Bij de online kookcursus van broodexpert Edwin Klaasen leer je om het hele broodbakproces beter te begrijpen maar ook om het te beheersen. Hierdoor zal je brood beter smaken en zal het luchtiger worden!  Wat opvalt tijdens de cursus is dat je niet zomaar recepten gaat maken, wat normaliter wel het geval is bij lokale cursussen brood bakken, maar dat je ook de techniek en de wetenschap geleerd krijgt! Dit wordt gedeeld met jou in informatieve theorievideo’s en duidelijke praktijkvideo’s, die je altijd kan terugkijken!

Wat ga je leren in een online cursus brood bakken?

De basis van brood bakken

Allereerst maak je kennis met de processen en leer je deze te beheersen. Brood bakken is namelijk geen kunstje of een recept, het is constant met je kennis en ervaring het proces bijsturen zodat je een goed resultaat krijgt.

Deeg maken

Hier leer je alles over deeg: het maken, opbollen en recepten.

Het rijsproces

Het rijsproces is niet alleen heel belangrijk, maar ook is een goed begrip ervan voor veel mensen de start van het bakken van top-brood.

Woeste knoest

De woeste knoest is een archetype vloerbrood. Hierop kun je vrijuit variëren, van mini-broodjes, tot dubbele versies en broden in een broodvorm.

Knuffeldeeg

Knuffeldeeg is geen recept, maar een techniek. Met deze techniek maak je bijvoorbeeld gevulde broden, baquettes en ciabbatti. 

Zuurdesem

Hier leer je alles over brood bakken met zuurdesem.

Bakken & ovens

Hier leer je alles over het bakken van brood en brood-ovens.

Wil jij de volledige cursus brood bakken volgen, of wil je alleen de gratis proefles checken? Ga dan naar Cooking Academy voor meer informatie!