Indiase Dahl met zoete aardappel

Recept van de week: Dahl met Linzen en zoete aardappel

Onlangs hebben wij de HelloFresh box uitgeprobeerd waarvan een van de gerechten Indiase Dahl. Het woord dahl verwijst naar allerlei soorten peulvruchten, maar traditioneel vormen linzen de basis van deze dikke, kruidige soep. De consistentie is perfecte combinatie samen met een naanbroodje. 

Inhoudsopgave

Stap 1

Verwarm de oven op 200 graden en bereid de bouillon. Snipper de ui en rasp de gember (eventueel met schil) fijn. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1,5 cm.

Stap 2

Verhit de zonnebloemolie in een grote koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui 3 – 4 minuten. Voeg de gember, het kerriepoeder en de tomatenpuree toe. Roer goed en bak nog 2 minuten. Roer de kokosmelk los of schud het pakje flink, zodat er bijna geen klontjes meer zijn. Voeg de kokosmelk en de bouillon toe aan de pan en breng aan de kook.

Stap 3

Voeg de zoete aardappel en de rode splitlinzen toe, breng op smaak met peper en zout en kook de dahl, afgedekt, 18 – 20 minuten, of tot de linzen en de aardappel zacht genoeg zijn. Voeg eventueel meer water toe als de dahl te droog wordt.

Stap 4

Bak ondertussen de pompoenpitten in een koekenpan zonder boter of olie tot ze beginnen te poffen. Hak de koriander fijn, rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit. Meng in een kleine kom ongeveer de helft van de koriander, de limoenrasp, 2 tl limoensap per persoon, de gepofte pompoenpitten en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 5

Mix de overige koriander in een kleine kom met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Leg het naanbrood op een bakplaat met bakpapier en besmeer met de korianderolie. Bak het naanbrood 5 – 7 minuten in de voorverwarmde oven. Laat even afkoelen en snijd door de helft.

Stap 6

Roer, wanneer de linzen gaar zijn, de spinazie door de dahl en laat slinken. Proef de dahl en breng op smaak met zout, peper en het overige limoensap naar smaak. Verdeel de dahl over de kommen, garneer met de salsa en serveer met het naanbrood.