Koffiezetapparaat met bonen, wat zijn de beste opties?

Op zoek naar een koffiezetapparaat op koffiebonen?

De lekkerste koffie zet je met versgemalen koffiebonen. Of jij nu graag een espresso, cappuccino, latte macchiatto of gewoon kopje koffie drinkt. De smaak en aroma van versgemalen bonen maakt je koffie nóg lekkerder. Maar het juiste koffiezetapparaat heeft hier natuurlijk ook een grote invloed op. Een koffiemachine met verse koffiebonen wordt ook wel een volautomatisch koffiezetapparaat genoemd. Er zijn verschillende soorten en maten en prijsklassen, maar wat is het beste koffiezetapparaat voor jou? Welk koffiezetapparaat voldoet aan jouw wensen.Wij zochten het voor je uit.

Inhoudsopgave

Koffiezetapparaat 1: Philips 5400 EP5447/90

Dit koffiezetapparaat van het vertrouwde en betrouwbare Nederlandse merk Philips is een echte alleskunner. Zo zet je met dit koffiezetapparaat 12 verschillende soorten koffie. Ook kan jij naast de vertrouwde cappuccino of flat white, met de coffee customizer jouw eigen koffie samenstellen. Zo kun je met dit koffiezetapparaat alle kanten uit. Dit koffiezetapparaat is handig te bedienen met de touchscreen display en voor zichzelf sprekende icoontjes. Ook beschikt het koffiezetapparaat over 4 verschillende gebruikersprofielen, waardoor het hele gezin gemakkelijk hun lievelingskoffie kan zetten.  Philips heeft een AquaClean filter ontwikkelt waardoor dit koffiezetapparaat maar eens in 18 maanden ontkalkt hoeft te worden. Ook het LatteGo melkreservoir is handig schoon te maken, door deze simpelweg schoon te spoelen onder de kraan. Enig minpuntje van dit koffiezetapparaat is dat je maar één kopje melkschuim per keer zet.

Koffizetappraat 2: JURA S8 Piano Black (EA)

De Zwitserse makers van deze koffiemachine hebben uitstekend hun best gedaan. Dankzij hun vernieuwde bonenmaler zorgt dit koffieapparaat voor heerlijke koffiearoma’s en een voortreffelijke kop koffie. Dit koffiezetapparaat heeft maar liefst 15 verschillende voorgeprogrammeerde specialiteiten.  De JURA S8 is bedien je eenvoudig via een touchscreen kleurendisplay. Maar kan je ook op afstand bedienen middels de Jura Smart Connect app via je tablet of smartphone. Zowel de touchscreen als de app zijn overzichtelijk ingedeeld.  Met gebruik van de Jura Claris Smart waterfilter hoef je dit koffiezetapparaat nooit meer te ontkalken. Ook de zetgroep kan door middel van een handig spoelprogramma schoon gemaakt worden, deze hoef je dan ook niet meer uit de koffie machine te halen. Dit is een koffiemachine van zeer hoogwaardige kwaliteit, en heeft een lange levensduur. Wél is dit koffiezetapparaat een stuk duurder dan de andere machines.

Koffiezetapparaat 3: De'Longhi Dinamica ECAM350.55.B

Wist jij dat de Italianen de espressomachine hebben uitgevonden? Dit koffiezetapparaat van het Italiaanse merk De’Longhi staat dan ook niet voor niets in ons lijstje. Met dit koffiezetapparaat zet je in vergelijking tot dePhilips 5400 EP5447/90 maar 9 verschillende soorten koffie- en melkspecialiteiten. En door het LatteCrema systeem van De’Longhi krijg je een heerlijke romige schuimlaag op elke cappuccino of latte macchiato. Het 0,6 liter grootte melkreservoir zorgt zelf voor de ideale temperatuur en reinigt zichzelf na gebruik.  Dit koffiezetapparaat bedien je door knoppen en een tekstdisplay. Jouw favoriete bereiding kun je opslaan in jouw eigen gebruikersprofiel. Ook kun je per bereiding jouw voorkeuren aanpassen. Boven op het koffiezetapparaat vind je een reservoir voor gemalen koffie. Zo kun je bijvoorbeeld ook gemakkelijk decafé koffiezetten. Met de De’Longhi Dinamica zet jij een heerlijke kop koffie. Het onderhoudsgemak van deze koffie machine is vergelijkbaar met die van de Philips 5400 EPS5447/90. Wel moet deze koffiemachine eens in de 2 maanden ontkalkt worden.

Koffiezetapparaat 4: Siemens EQ.500 Integral TQ505R09

Het Duitse merk Siemens maakt veel hoogwaardige keukenapparatuur, maar zij hebben ook een breed assortiment aan koffiemachines. Het Siemens EQ.500 TQ505R09 koffiezetapparaat heeft 9 verschillende koffie- en melkspecialiteiten. Maar jij kan ook gemakkelijk jouw eigen favoriete koffierecept opslaan, zodat deze altijd binnen handbereik is. Dit Siemens koffiezetapparaat is gemakkelijk te bedienen met het coffeeSelect touchscreen display. Met het melkreservoir van 0,7 liter zet je met deze koffiemachine tot wel 6 cappuccino’s achter elkaar. Daarbij kun je ook heél eenvoudig twee cappuccino’s zetten met dit koffiezetapparaat. Na elke beurt zorgt het autoMilk Clean systeem voor het automatisch schoonmaken. De Siemens EQ.500 Integral TQ505R09 is een koffiemachine van hoogwaardige kwaliteit. Ook is dit koffiezetapparaat een stuk stiller dan alle andere koffiemachines die wij beoordeeld hebben. Wel moet je dit koffiezetapparaat iedere kwartaal ontkalken. En is deze iets prijziger dan de koffiemachines van Philips en De’Longhi.

Onze conclusie: Welk koffiezetapparaat is het beste voor thuis?

Met de Philips 5400 EP5447/90 haal jij een veelzijdig koffiezetapparaat in huis. Met 12 verschillende soorten koffie en de coffee customizer is er voor ieder wat wils. Ook met de handige AquaClean waterfilter en het afneembare LatteGo element, is deze koffiemachine erg gemakkelijk te onderhouden. Kortom met dit koffiezetapparaat krijg je echt waar voor je geld.

In vergelijking tot andere koffiemachines is de Jura S8 echt een klasse beter. Met de vernieuwde bonenmaler en de handige bediening met de touchscreen of de app, zet je een heerlijke kop koffie in een handomdraai. Met de sublieme Jura Claris Smart hoef je je nooit meer zorgen te maken over ontkalken. Al deze kwaliteit is wel terug te zien in de aanschafprijs 

Het De’Longhi Dinamica ECAM350.55.B koffiezetapparaat is een veelzijdige koffie machine. Met het 0,6 liter grootte LatteCrema systeem zet jij de heerlijkste cappuccino of latte macchiato. Ook beschikt het over een gemalen koffiereservoir, waardoor je makkelijk een ander type koffiezet. Wel moet je dit koffiezetapparaat in vergelijking tot andere koffiemachines vaak ontkalken, zeker iets om in je achterhoofd te houden. 

Siemens staat bekend om hoogwaardige keukenapparatuur, en met de Siemens EQ.500 Integral TQ505R09 koffie machine stellen ze ons ook niet teleur. Met dit koffiezetapparaat zet je heerlijke koffie. Voor de cappuccinoliefhebber is het grote melkreservoir met het autoMilk Clean system een absolute aanrader. Ook met het mooie design en de goede kwaliteit stel dit koffiezetapparaat je niet teleur.