Recept Aspergesoep

Heerlijk romige witte aspergesoep

Eindelijk is het weer zo ver, het asperge seizoen is weer begonnen. Het witte goud wordt als sinds de 19e eeuw in ons eigen Nederland geteeld. Asperges zijn daarom ook niet meer weg te denken uit de Nederlandse keuken. Wie houdt er nu niet van heerlijke asperges met ham en hollandaisesaus of een lekkere kop romige aspergesoep. Wij delen graag ons favoriete recept van de Romige Aspergesoep met Zalmsnippers. 

Ingrediënten

Dit heb je nodig voor ca. 4 personen. Eten er mee mensen mee? Dan kan je de ingrediënten gewoon vermenigvuldigen.

  • 0,5 kilo asperges
  • 0,75 liter water
  • 1 bouillonblokjes
  • 25 gram bloem
  • 25 gram roomboter
  • 3 eieren
  • 150 gram zalmsnippers (alternatief: hamblokje)
  • 125 milliliter slagroom
  • Verse peterselie
  • Zout en peper 

Aan de slag

  • Maak de asperges even schoon onder de koude kraan. 
  • Snijd de onderkant van de asperges af en verwijder de stugge schil met een dunschiller. 
  • Kook vervolgens de asperges met onderkanten en schil in het juiste hoeveelheid, ongeveer 20 minuten. 
  • Na 20 minuten zeef je het kookvocht. Je bewaart de asperges voor een ander  en gooit de schillen en onderkanten weg. 
  • Kook ondertussen de eieren (ca. 8 minuten in kokend water).
  • Vervolgens smelt je de boter in een soeppan en voeg je hierna de bloem toe. Laat dit niet aanbakken!
  • Schenk het kookvocht van de asperges al roerend mondjesmaat bij de bloem. Blijf goed roeren en zorg dat de bloem goed oplost.
  • Als je al het kookvocht heb toegevoegd, voeg je de slagroom en het bouillonblokje toe. Roer het geheel goed door. 
  • Pel vervolgens de eieren en snijd deze in fijne stukjes. Voeg deze samen met de zalm toe aan de soep. 
  • Voeg naar smaak peper en zout toe.
  • Schep de soep in een kom en snipper de verse peterselie ter garnering over de soep.
  • Geniet ervan!