Wijnabonnement: Welke moet je kiezen? [4 tips]

Welk wijnabonnementen zijn er allemaal?

Merk jij wel eens dat wanneer je in de supermarkt staat je toch altijd weer voor dezelfde wijn kiest? En heb je eigenlijk ook geen idee welk alternatief nou de beste keus is? Dan kan een wijnabonnement een goede oplossing zijn voor jou. Een wijnabonnement zorgt ervoor dat je telkens jouw smaakprofiel uitbreidt en zo erachter komt wat jij nu echt lekker vindt! Iedere maand ontvang je verschillende soorten wijn aan je voordeur! Dat je ook tijdens corona-crisis een verrassende avond kan beleven! In deze blog brengen we alle voor en nadelen van de verschillende wijnabonnementen voor je in kaart.

Inhoudsopgave

Wat houdt een wijnabonnement precies in?

In principe is het een erg simpel concept, je meld je aan de website van een van deze abbonement en klaar is kees! Je gaat ontvangt regelmatig allerlei soorten wijnen bij jouw thuis! Bij de meeste wijnabonnementen is dit een maandelijks terugkerend ritueel, maar bij sommige iets langer. Door de jaren heen komen er steeds meer wijnabonnementen op de markt met ieder zijn eigen voordelen. Zo gebruiken verschillende wijnabonnementen hun eigen ‘algoritme’’ op jouw smaakprofiel zo goed mogelijk te bedienen. Daarom is een wijnabonnement ook heel leuk om te geven als cadeau aan een vriend, vriendin of familielid die een echte wijnliefhebber is! Maar welke abonnementen zijn er nu allemaal? Wij zetten het voor je op een rijtje, in een willekeurige volgorde.

Merk jij wel eens dat wanneer je in de supermarkt staat je toch altijd weer voor dezelfde wijn kiest? En heb je eigenlijk ook geen idee welk alternatief nou de beste keus is? Dan kan een wijnabonnement een goede oplossing zijn voor jou. Een wijnabonnement zorgt ervoor dat je telkens jouw smaakprofiel uitbreidt en zo erachter komt wat jij nu echt lekker vindt! Iedere maand ontvang je verschillende soorten wijn aan je voordeur! Zo beleef je kan de beste wijnervaringen gewoon thuis beleven! In deze blog brengen we alle voor en nadelen van de verschillende wijnabonnementen voor je in kaart.

Wijnabonnement 1: Vinobox

Bij dit wijnabonnement kun je veel invloed uitoefenen op welke soorten wijn je krijgt. Je kiest het aantal flessen, de samenstelling (wit, rood, rose) en hoe vaak je hem wilt ontvangen of cadeau wil geven. Daarnaast kan je bij Vinobox ook kiezen voor basic-, deluxe-, en exclusive. Dit houdt in dat de wijnen verschillen in complexiteit – en dus ook in prijs. Voor degene die echt van verrassingen houden bestaat er ook de optie ‘verras mij’, waarbij je dus geen idee hebt wat je krijgt!

Vanaf €29,95 per maand, gratis thuisbezorgd, maandelijks opzegbaar en optie om het abonnement te pauzeren

Wijnabonnement 2: Baltazar

Baltazar slaagt er iedere maand weer in om je echt te verrassen met 3 unieke, bijzondere wijnen met een leuk verhaal over de wijn en de wijnboer. De wijnen worden door Bas en Joost (oprichters Baltazar) zelf bij de wijnboer gehaald en maandelijks, iedere eerste zaterdag van de maand, ook door hen bij je thuis afgeleverd (tenzij je niet in de buurt woont, dan komt het per post naar je toe). Een wijnabonnement met een persoonlijke touch dus! Ook ontvang je informatie over de wijnen, de wijnboeren en wijn/spijs suggesties.

Bij Baltazar krijg je een maandelijkse wijnbox met drie verschillende flessen die direct van de wijnboer komen. Iedere zaterdag van de maand krijg jij al aankoper dus unieke wijnen aan je voordeur! Hiermee willen ze unieke wijnen waarborgen, iets wat lastiger is als je de wijnen bij importeurs koopt. Bij elke wijnbox ontvang je een uitgebreide flyer met daarin alle informatie over de wijn, het verhaal van de boer en de lekkerste wijn- en spijs tips – tel uit je winst!

Wijnabonnement 3: Taste Club

Met het wijnabonnement van Tasteclub kun je online een smaaktest invullen, op basis van deze uitkomst krijg jij een box met drie of zes wijnen die speciaal op jouw wijnvoorkeur gekozen zijn! In de wijndoos liggen de wijnen mooi ingepakt met daarbij ook kaarten die informatie geven over iedere fles. Uit verschillende reviews valt er te lezen dat de wijnen heel goed passen bij de smaaktest die je vooraf invult.
Je kunt dus kiezen voor een box met rode wijnen, witte wijnen of een mix van wit en rood.

Vanaf €32,95 per maand voor 3 flessen en €49,95 per maand voor 6 flessen.

Wijnabonnement 4: Bio Wijnclub

Ben je eerder opzoek naar wijnen die biologisch zijn gemaakt? Dan is het wijnabonnement van Biowijnclub misschien wel de juiste keuze voor jou! De Biowijnclub selecteert steeds de mooiste biologische wijnen voor je. De wijnen worden afgestemd op de seizoenen. Je kan kiezen voor een rode- of witte wijn abonnement, maar als je kiest voor een mix ontvang je ’s zomers één rode wijn, één witte wijn en één rosé. In de winter krijg je juist één mooie fles wit en twee prachtige rode biologische wijnen. Je ontangt het wijnpakket 6 keer per jaar. Je kan de biologische wijnen overigens ook cadeau doen.

Vanaf 32,95 per maand, maandelijks opzegbaar en optie om het abonnement te pauzeren, bestel je favoriete wijn na met 10 % korting als abonnee, biowijnclub.nl.

Welk Wijnabonnement past bij jou?

Welk wijnabonnement nu het beste bij jou past is moeilijk voor je te bepalen. Hou je eerder van variatie? Dan is Baltazar wel wat voor jou. Wil je juist biologische wijn? Dan kun je logischerwijs beter voor Biowijnclub kiezen.