Workshop pizza bakken, wat moet je weten?

Workshop pizza bakken, wat moet je weten?

Houd jij ook zo van pizza’s en lijkt het je leuk om dit ook eens zelf te bakken? Dat kan natuurlijk! Het maken van een pizza is niet zo heel moeilijk, maar als je écht graag een goede pizza wilt bakken, is wat oefening en zelfs les hierin toch wel erg handig. Gelukkig kan je ook gewoon een pizza workshop of cursus volgen! Zo kan je de allerbeste, Italiaanse pizza’s helemaal zelf leren maken. Hieronder vertellen we je meer over wat een pizza workshop precies is, waarom je dit ook eens zou moeten proberen en vergelijken we 2 pizza workshops met elkaar.

Inhoudsopgave

Wat is een pizza workshop precies?

Tijdens een pizza workshop krijg je van alles geleerd waardoor jij zelf ook betere pizza’s kunt gaan bakken. Zo wordt je precies geleerd wat er gebeurt tijdens het bakken van een pizza. Op deze manier hoef je niet blind een recept te volgen, maar kan je ook zelf beslissingen nemen op basis van wat je zelf ziet aan het pizzadeeg. Je kan dan bijvoorbeeld zelf bepalen of het deeg nog wat mist van een ingrediënt of dat de pizza bijvoorbeeld nog iets langer in de oven moet zitten om echt een perfecte, krokante korst te krijgen.

Tijdens een pizza workshop leer je eigenlijk over het hele proces van het bakken van een pizza. Denk hierbij bijvoorbeeld als eerste aan de warmte-overdracht en de verschillende soorten. Ook leer je hier meer over het deeg, hoe dit precies moet rijzen en hoe je een goede pizzabodem klaarmaakt. Verder krijg je extra informatie over verschillende toppings voor op de pizza en als laatste krijg je natuurlijk geleerd over de baktijd en de verschillende ovens die je zou kunnen gebruiken voor het maken van je pizza.

Waarom moet je ook eens een workshop pizza bakken volgen?

Of je nou een beginner bent of al vaker pizza’s zelf hebt gebakken, het is natuurlijk altijd fijn om een beetje extra kennis op te doen. Het kan ontzettend interessant zijn om meer te leren over het proces van het bakken van een pizza. Daarnaast kan iedereen wel een pizza bakken, maar of deze pizza ook echt lekker wordt, is natuurlijk nog een tweede. Als je graag je pizza-vaardigheden zou willen upgraden, is een pizza workshop een ontzettend goed idee!

Het volgen van een pizza workshop is ook ontzettend handig, omdat het je veel tijd kan schelen. Veel mensen kijken urenlang filmpjes over hoe ze precies een pizza moeten bakken en weten het dan nog niet precies. Met een pizza workshop heb je alle informatie die je nodig hebt op één plek. Ook is de workshop zodanig uitgebreid gemaakt dat je na het volgen van de cursus ook echt weet wat je doet bij het pizza bakken en dat je pizza’s vanaf hier altijd goed zullen lukken!

De voordelen van een workshop pizza bakken

Nog niet helemaal overtuigd van waarom je een pizza workshop zou moeten volgen? Er komen toch een hoop voordelen bij kijken die het volgen van een pizza workshop het helemaal waard maken. Zo leer je in de eerste plaats meer over dit heerlijke gerecht en leer je begrijpen wat er allemaal gebeurt tijdens het maken van een pizza. Dit op zichzelf is al interessant genoeg eigenlijk.

Een ander voordeel van het volgen van een pizza workshop is natuurlijk dat je betere pizza’s kunt bakken hierna. Je weet namelijk precies wanneer het deeg goed is en wanneer je pizza klaar is om opgediend te worden. Ook is het handige aan een pizza workshop dat je deze in je eigen tijd kunt volgen als je deze online koopt. Op deze manier hoef je je niet aan een bepaald moment te houden of überhaupt je huis uit. Zo kan je meer leren over de kunst van het pizza’s bakken in je eigen tijd en wanneer je dit ook zelf wilt.

Twee pizza workshops: Wat zijn de verschillen?

Om je alvast op weg te helpen, hebben we 2 handige pizza workshops uitgezocht die je zou kunnen proberen.

Online pizza workshop van Cooking Academy

Een van deze cursussen is de online pizzacursus van Simon Giaccotto. Hij heeft al veel ervaring in pizzacatering en heeft hierdoor ook deze pizzacursus gemaakt. Hij wil namelijk dat men ook snapt wat er gebeurt bij het bakken van een pizza in plaats van dat ze alleen het recept volgen. Hij heeft hier zelf een boek over geschreven genaamd de ‘Pizzabijbel’ die zelfs bij het AD niet onopgemerkt is gebleven. In deze cursus krijg je 60 lessen die verdeeld zijn in 5 modules. Zo leer je de pizza basics, over het deeg en het rijzen, het maken van de perfecte pizzabodem, de toppings en het bakken van de pizza. Ook krijg je hiermee betrouwbare recepten van Simon zelf en persoonlijk contact met de docenten voor als je vragen of feedback hebt.

Online pizza workshop van Cheflix

De andere pizzacursus is gemaakt door Davide Civitiello. Hij komt zelf uit dé stad van de pizza, namelijk Napels, en is opgegroeid met het bakken van pizza’s. Hij heeft zelfs de titel van beste pizzabakker ter wereld verdiend in 2013! In zijn cursus maak je eerst kennis met de pizzabakker zelf, waarna je meer geleerd krijgt over het perfecte pizzadeeg. Deze cursus focust zich niet zo op de verschillende stadia van het bakken van een pizza, maar in plaats daarvan vooral op verschillende soorten pizza’s. zo zal je hier meer leren over verschillende traditionele pizza’s, over calzone’s en zelfs over gefrituurde pizza’s! Op deze manier wordt je zelf ook een echte pizza-expert!